Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Άμα έχεις τέτοιους φίλους...

Δε θα ασχοληθώ με το να κρίνω τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ απέναντι στην ανθρωπιστική νηοπομπή Free Gaza σήμερα τα ξημερώματα. Πρόκειται για ένα βαθιά στρατοκρατικό καθεστώς και το χειρότερο είναι ότι η ανοχή ή καλύτερα η υποστήριξη της ισραηλινής κοινωνίας προς αυτό αγγίζει δυσθεώρητα ύψη, ακόμα και όταν μιλάμε για τη δημιουργία της μεγαλύτερης φυλακής παγκοσμίως και τον εξαναγκασμό των Παλαιστινίων σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, στερούμενων των πλέον στοιχειωδών (καμαρώστε γενοκτονία εδώ και αναλυτικότερα εδώ). Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια τα οποία σκόπευα να αναρτήσω ακόμη και αν δεν συνέβαινε αυτό το έγκλημα. 
Το πρώτο αφορά την μαρτυρική μεγαλόνησο. Η αριστερή -ότι δηλώνεις είσαι- κυβέρνηση της κατεχόμενης Κύπρου απαγόρευσε σε ακτιβιστές την επιβίβαση στο Στόλο της Ελευθερίας και στην ουσία σαμποτάρισε το εγχείρημα πριν ακόμα και από τους ίδιους τους Ισραηλινούς. Να θυμίσω ότι στη Μεσόγειο δύο είναι τα κράτη τα οποία τελούν υπό κατοχή. Η Παλαιστίνη και -ναι, καλά θυμάστε!- η Κύπρος. Θεωρούσα την αλληλεγγύη των Κυπρίων στους Παλαιστίνιους ή καλύτερα ενός κατεχόμενου κράτους σε ένα άλλο σχεδόν δεδομένη. Καλά να πάθω ο μαλάκας.
Το δεύτερο αφορά τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Γεωργίου -no more little George- Παπανδρέου. Αυτός ο μέγας υποστηρικτής της κοινωνίας των πολιτών και της ατομικής πρωτοβουλίας είχε εγκρίνει τη διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τη χούντα του Τελ Αβίβ στον ελληνικό εναέριο χώρο, προφανώς για να την κρατήσει σε φόρμα (πληροφορίες οι οποίες θέλουν το σενάριο της άσκησης να περιλαμβάνει καταδίωξη και βομβαρδισμό νηοπομπής μεταφέρουσας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ελέγχονται ως ανακριβείς). Ενδιαφέρον έχει και η συνολική αντιμετώπιση του εγχειρήματος από την κυβέρνηση, ακόμα και μετά το συμβάν. Προφανώς οι πρωτοβουλίες των πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υποστηρίζονται μόνο όταν αφορούν φλέγοντα ζητήματα, όπως η προστασία του κρι-κρι και η διάσωση των παραδοσιακών χορών και πάντα με το αζημίωτο. Να κλείσω ρωτώντας τι νόημα έχει να χαϊδεύουμε τη χούντα και να διατηρούμε ακόμα διπλωματικές σχέσεις μαζί της. Μάλλον φοβόμαστε μήπως μας απογορέψουν να πάρουμε το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ το Πάσχα. Γιώργο, μη μασάς. Υπάρχουν και αναπτήρες.

3 σχόλια:

  1. Χαχαχα! Όλα τα λεφτά η τελευταία πρόταση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Μάηκ, εδώ δε σε αφήνουν να πάρεις οδοντόκρεμα στο αεροπλάνο και οι άλλοι μεταφέρουν κάθε Πάσχα το θυμιατό;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Μάηκ, εδώ δε σε αφήνουν να πάρεις οδοντόκρεμα στο αεροπλάνο και οι άλλοι μεταφέρουν κάθε Πάσχα το θυμιατό;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή