Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τάσος ο Δίκαιος

Για κάποιον λόγο που δε γνωρίζω και δε με απασχολεί ουδόλως να μάθω, ο κύριος Τάσος Τέλλογλου εμφανίστηκε στο Ιπποκράτειο την ώρα που οι ειδικευόμενοι είχαμε συνέλευση για πολλά και διάφορα, ανάμεσα στα οποία ήταν και το θέμα των δεδουλευμένων και μη πληρωμένων εφημεριών του Αυγούστου -ναι, του Αυγούστου, που είναι παχιές οι μύγες και ισχνές οι αγελάδες. Κάποιοι τον αντιλήφθηκαν να περνά, τον κάλεσαν να ακούσει τα αιτήματά μας και να πάρει θέση. Διαμείφθηκε ο ακόλουθος διάλογος:

Συνάδελφος [παρμένος μέχρι τα μπούνια] Τα έχετε κάνει γαργάρα τα θέματα της υγείας όλα τα μεγάλα κανάλια. Μόνο να συκοφαντείτε το ΕΣΥ ξέρετε.
Τέλλογλου [στο ρόλο του καλού μπάτσου] Δεν έχετε δίκιο. Πείτε μου τα προβλήματά σας και θα φροντίσω να γίνουν γνωστά. 
Εγώ [με το αντιαλαφουζικό και αντιδημοσιογραφικό αντανακλαστικό μου να αντρειεύει και να θεριεύει] Το ακούσαμε κι αυτό. Να γίνουν γνωστά αιτήματα εργαζόμενων από τον ΣΚΑΪ!
Τέλλογλου [υπερασπιζόμενος το χέρι που τον ταΐζει] Και γιατί παρακαλώ να μην τα πει ο ΣΚΑΪ;
Εγώ [με καμία διάθεση να παίξω την κολοκυθιά με τον Τέλλογλου] Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει μέσο εχθρικότερο προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων από το δικό σας. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για αυτό.
Τέλλογλου [με περίσσιο θράσος ή ακόμη περισσότερη όρεξη για πλάκα] Και ο Μπάμπης εργαζόμενος είναι. Και αυτού ο μισθός περικόπηκε (!!!)
Εγώ [κατατροπωμένος, μαζεύοντας τα κομμάτια μου κι αηδιασμένος για το έγκλημα εις βάρος του συντρόφου Μπάμπη] Δεν πειράζει, θα τον βρει ο Μπάμπης το δρόμο του. Ας είναι καλά τα pay rolls από τα διάφορα υπουργεία που τον πληρώνουν.

Ο Τέλλογλου είναι μια ειδική περίπτωση δημοσιογράφου από την άποψη ότι τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα ήταν αρκετά προσεκτικός στα όσα διατύπωνε. Επειδή όμως και να θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, η χαρά δεν την αφήνει, την περασμένη άνοιξη διατύπωσε την grand προχώ θέση η κυβέρνηση του Γιώργου να έχει "έκτακτες αρμοδιότητες" και τη δυνατότητα να περιορίζει "...το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς..."
Περιττό να πω ότι στα συμβατικά media η πρόταση συνταγματικής εκτροπής και οπισθοχώρησης από κεκτημένα δικαιώματα του Τέλλογλου έγινε γαργάρα. Η πλάκα είναι ότι στο internet δεν πέρασε ακριβώς αβρόχοις ποσί. Το κράξιμο που έπεσε ήταν από τα λίγα με αποτέλεσμα το αρχικό κείμενο να έχει τροποποιηθεί (διαβάστε τα σχόλια), αλλά η θέση να επαναλαμβάνεται από τον ίδιο τον συγγραφέα στα σχόλια
Περιμένω τις κριτικές για το μονόπρακτο. Ο Τάσος κι εγώ ζητάμε την κατανόησή σας, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι πρόβες μας ήταν λίγες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου